DYO: Do your own accounting

Eenvoudig boekhouden

De job van boekhouder en accountant staat al vele jaren in de top tien van knelpuntberoepen. En dat probleem gaat zich op korte termijn nog niet meteen oplossen want ook in de studierichting droogt de interesse op. Boekhoudkantoren vinden alsmaar moeilijker geschikt personeel en velen moeten noodgedwongen een klantenstop invoeren. Vooral voor kleinere eenmanszaken en zelfstandigen in bijberoep is dit een acuut probleem. Zij vinden geen externe boekhouder meer. Maar gelukkig zijn er prima alternatieven. 

De markt aftasten

Stel, je beslist na lang aarzelen om je droom eindelijk waar te maken en je start een eigen zaak op. Je ziet het nog niet te groots en wil eerst de markt wat aftasten in bijberoep. Je zit vol ideeën, ontwerpt een logo, de naamkaartjes liggen klaar. Je hebt een afspraak met een websitebouwer en je merkt in je omgeving dat er best wel wat appetijt is voor je business. Allemaal goed nieuws, toch? 

Je neemt contact op met een boekhoudkantoor in je buurt maar daar blijkt men geen nieuwe klanten meer aan te nemen. Ook bij enkele andere kantoren krijg je hetzelfde antwoord. En daar waar je nog wel welkom bent blijkt er toch een stevig prijskaartje vast te hangen aan al die expertise, zeker in verhouding met de omzet die je hoopt te genereren. Wat nu?

Gelukkig bestaan er diverse tools die het voeren van een eigen eenvoudige boekhouding toegankelijk maken voor iedereen. Met een paar correcte instellingen ben je meteen vertrokken, zonder zorgen en zonder risico’s. Zo beperkt je boekhouding zich tot een minimum, zowel qua tijd als financieel, en heb jij je handen vrij om je zaak te laten groeien. 

Je ideale partner? De Finoloog

De Finoloog is de ideale partner om jouw eigen administratie snel en goedkoop op te starten. We helpen je met je (vele) vragen en zorgen dat alle puntjes op de i staan zodat jij zelf aan de slag kan met je administratie. Moeilijk? Helemaal niet. Tijdrovend? Zeker niet. We leggen je de verschillende stappen eenvoudig en helder uit. En hey, ook daarna zijn we nog altijd bereikbaar voor je vragen. Uiteraard.  

Dus waar wacht je nog op? Maak die droom waar en bouw je eigen zaak uit. En samen zorgen we dat die administratieve rompslomp tot een minimum wordt herleid.   

Veel succes en tot binnenkort. 

Share:

Recente blogs

Geld gezocht

Geld gezocht

Sinds enkele weken kan je elke woensdagavond op VRT1 kijken naar Geld gezocht. In dit programma helpen comedian Kamal Karmach en ex-K3 Kristel Verbeke enkele

De Finoloog in de pers

De Finoloog in de kijker

Eind september stonden we met De Finoloog tweemaal nadrukkelijk in de kijker. Leuk was dat. Zo kregen we de kans om ons aan een breed

De 7 lessen van de Titanic

De Titanic. Gezonken in 1912, na een aanvaring met een ijsberg. 1500 mensen kwamen om het leven. Niet meteen de associatie die je met je eigen project of onderneming wil maken. Toch vallen er heel wat lessen te trekken uit dit verhaal. Doe er je voordeel mee.

Besparingtips

In 5 stappen naar een gezonde financiële planning

Je kent het gevoel wel. Er zijn enkele dure weken gepasseerd en je maakt het
voornemen om het financieel even wat rustiger aan te doen. Even die
portemonnee terug op adem laten komen. Makkelijk gezegd, moeilijker gedaan.
Want al te vaak stel je vast dat ook van dit voornemen niet veel in huis is
gekomen. En je was nochtans echt met de beste bedoelingen gestart.