Diensten

Wat kan De Finoloog voor jou betekenen?

Een gezonde financiële basis voor een beter financieel welzijn

01

Financiële coaching en budgetbeheer

Je geld slim beheren lijkt makkelijk, maar dat is het allerminst.

Hoe komt het dat je nauwelijks kan sparen ondanks voldoende inkomen? Zal je je droomaankoop ooit kunnen waarmaken? Wat bestaat er nog naast de spaarrekening? Is crypto iets voor mij? 

Wees gerust, je bent niet alleen met deze vragen. Je financiën beheren is helaas geen opleiding op school. Dus we moeten het al doende leren. Alsof je een lekkende kraan of kapotte band moet herstellen zonder uitleg. Makkelijk eens je het kunt, maar iemand moet een keertje tonen hoe het moet. Met het juiste gereedschap.

Dat doet De Finoloog. Over ons geld praten doen we niet graag, maar het maakt ons zoveel slimmer. Met telkens weer nieuwe inzichten. Wij willen graag je gesprekspartner zijn. En we houden het duidelijk en eenvoudig. Jouw beste investering in jezelf. Voor een gezonde financiële basis.

02

Advies bij al je vastgoedvragen

Elke Belg heeft een baksteen in zijn maag. Het is onze heilige graal. Of het nu een huis of appartement is, om te bouwen of te kopen. Om in te wonen of te verhuren. Als eerste of tweede verblijf. Om deels of volledig te renoveren.

Maar die heilige graal is niet gratis, integendeel. Er zijn heel wat financiële beslommeringen. En die zet je maar beter op een rijtje alvorens je in een avontuur te storten. Zie jij door de bomen het bos nog? Registratiebelasting, verkooprecht, hypotheek, hypothecair mandaat, schuldsaldoverzekering, asbestinventaris, renovatieplicht, EPC, EPB, MijnVerbouwPremie, …

Laat ons samen met De Finoloog even alles op een rijtje zetten. Zo vermijd je onaangename verrassingen bij misschien de belangrijkste aankoop in je leven.

03

Administratie voor zelfstandigen

We worden allemaal wel eens wakker met het idee om van onze passie onze job te maken. Maar de moed zakt al snel in onze schoenen als we ons informeren over alle bijhorende rompslomp. Business plan, financieel plan, ondernemingsnummer, investeringskrediet, aansprakelijkheidsverzekering, eenmanszaak of vennootschap, hoofdberoep of bijberoep, sociale bijdragen, voorafbetalingen, BTW-plichtig of vrijgesteld, …

Wie lost al deze vragen op?

Wie bindt de touwtjes aan elkaar tussen je boekhouder, bank, verzekeringsmakelaar, sociaal verzekeringsfonds en sociaal secretariaat?

Wie helpt je door deze doolhof zodat je administratie geen zorg is maar een gezonde basis voor een bloeiende zaak?

De Finoloog luistert naar je voorstel vanuit een helicopter view, zodat er geen losse eindjes zijn aan het verhaal. We zetten je administratie op orde. Simpel en eenvoudig. Zo kan je met gerichte expertise en vooral met een gerust geweten aan je droom beginnen.

Zet nu je eerste stap naar een gezonde financiële administratie

Share:

Recente blogs

Eenvoudig boekhouden

DYO: Do your own accounting

De job van boekhouder en accountant staat al vele jaren in de top tien van knelpuntberoepen. En dat probleem gaat zich op korte termijn nog

Geld gezocht

Geld gezocht

Sinds enkele weken kan je elke woensdagavond op VRT1 kijken naar Geld gezocht. In dit programma helpen comedian Kamal Karmach en ex-K3 Kristel Verbeke enkele

De Finoloog in de pers

De Finoloog in de kijker

Eind september stonden we met De Finoloog tweemaal nadrukkelijk in de kijker. Leuk was dat. Zo kregen we de kans om ons aan een breed

De 7 lessen van de Titanic

De Titanic. Gezonken in 1912, na een aanvaring met een ijsberg. 1500 mensen kwamen om het leven. Niet meteen de associatie die je met je eigen project of onderneming wil maken. Toch vallen er heel wat lessen te trekken uit dit verhaal. Doe er je voordeel mee.